Klasse!Orkest

11 november 2018

Dit jaar hebben we als Vriendenkring een bijzonder project op de basisschool aangeboden, mede i.v.m. met ons 125jarig jubilieum wilden we graag op een andere wijze dan we gewend waren kinderen laten ervaren wat het bespelen van een instrument of slagwerk is. Hiervoor werden de leerlingen van groep 5 uitgenodigd, die allen onder schooltijd muziekles werden aangeboden.

Lessen

Voor de zomervakantie is het project opgestart met uitleg over elk instrumentengroep en hierna mochten de kinderen aangeven welk instrument hun keuze zou zijn. Ze mochten kiezen uit trompet, bugel, saxofoon en slagwerk. Eerst zijn de kinderen wegwijs gemaakt op hun instrument naar keuze, door niet allen Math Lemmen die dit project leidde maar ook Ad van Zuijlen voor de slagwerkgroep en Geert Nellen voor de saxofoongroep gaven hun medewerking. Alle blazers mochten hun instrument mee naar huis nemen en is er zeer zeker heel erg hard geoefend!
De laatste weken hebben de kinderen als gehele klas de muziekstukjes ingestudeerd in de muziekles, maar liefst 5 muziekstukken werden ingestudeerd.
In totaal hebben de kinderen 10 weken les gehad, waarbij ook Gerda Haerkens, Rob Rooijackers, Maria Minten hun bijdrage hebben geleverd. Dank je wel!

Optredens

Het eerste optreden, de generale repetitie, is vrijdag 26 oktober op school gegeven, voor alle kinderen van school en de ouders, en dit ging al geweldig. Elke ‘muzikant’ werd na afloop nog onderscheiden met een heuse medaille als bedankje.

En dan op zondag 28 oktober was de grote dag, op de kinder feestmiddag van 125 jarig jublieum werd het klasseorkest uitgenodigd om een heus optreden te geven als afsluiting.
Met een volle Kleppenburg, met veel familieleden is dit uitstekend gelukt. Frietje met 1, Frietje met 2, Liesje had een lammetje, Mieke houd je vast en het muziekstuk Klokkenfeest werden afwisseld met een play-back show en optreden van clown Polleke.

Bedankjes

Dank je wel Klassenorkest voor jullie geweldige inzet, het optreden was geweldig, jullie zijn met trots een Klasse!! Orkest.

Daarnaast willen we Math Lemmen ontzettend bedanken voor zijn tomeloze inzet, om in 10 weken samen met de kinderen dit bijzondere optreden te kunnen geven.

We willen in het bijzonder ook bedanken muziekwinkel Excel die voor sponsoring heeft gezorgd door de instrumenten in bruikleen te geven.
Ook basisschool het Telraam en juffrouw Ingrid erg bedankt voor de gastvrijheid.

We hopen dat vele kinderen van groep 5 enthousiast zijn geworden en graag nog verder willen gaan spelen op een instrument van jullie keuze bij de fanfare en slagwerkgroep Vriendenkring!!